TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Elérhetőségünk:

+36704764706 

info@kezifolia.hu

Hétfőtől péntekig 8:00-16:00

Blog

Mi is pontosan a sztreccsfólia?

2020.09.24 08:46
Mi is pontosan a sztreccsfólia?

A sztreccsfólia a raklapcsomagolás legkedveltebb fóliatípusa. Alaptulajdonsága, hogy nagyon jó nyújthatósággal rendelkezik.

Mi is pontosan a sztreccsfólia?

Ezekkel keverik össze gyakran:

Vákuumcsomagolás

A vákuumcsomagolás nagyon hasonlít a sztreccsfóliára, hiszen hasonlóan jó szorosan körül zárja a terméket. Azonban a vákuumfóliával való csomagolás esetén a levegőt ki kell szivattyúzni, hogy vákuum jöjjön létre, amíg a kézifóliánál erre nincs szükség. A sztreccsfóliával nem lehet oxigénszegény csomagolást létrehozni.

Tapadó fóliák

Elsősorban élelmiszercsomagolásra használják ezeket a nyúlékony, tapadó és téphető műanyag fóliákat, amilyen a folpack is. Amíg a sztreccsófólia nem alkalmas ételek csomagolására, addig a tapadó fólia igen. Azért tévesztik össze őket könnyen, mert ugyan olyan tapadást mutatnak a terméken/ételen.

Zsugorfólia:

 

Hő hatására zsugorodik. Bizonyos hőmérséklet esetén beindul a folyamat, és a fólia szorosan körülzárja a terméket. A sztreccsfóliánál hő használatára nincs szükség. Könnyedén összetéveszthető, hiszen szintén nagyon jól, szorosan össze tudja tartani a terméket a zsugorfólia, akárcsak a sztreccsfólia.

Tehát a Sztreccsfólia/Stretchfólia, kézifólia

A sztreccsfólia a raklapcsomagolás legkedveltebb fóliatípusa. Alaptulajdonsága, hogy nagyon jó nyújthatósággal rendelkezik. Emiatt a tulajdonsága miatt könnyedén rögzíthető vele raklap illetve csomag, anélkül, hogy ki kellene szivattyúzni a levegőt, vagy esetleg hő hatás segítségével össze kellene zsugorítani. Élelmiszer csomagolására ugyan nem alkalmas, de aki csomagküldéssel, szállítmányozással foglalkozik, annak a sztreccsfólia a legjobb választás.